Referenties

“Combinatie van grootte en techniek maakt 29 ha project in VK uniek”

Het 29 hectare grote project dat momenteel in Norfolk, in het Verenigd Koninkrijk wordt gebouwd, is uniek. Ondanks de coronacrisis bouwt Kasco (zich houdend aan de gezondheidsvoorschriften) met volle kracht aan de 29 hectare kassen die aan het eind van dit jaar in gebruik zullen worden genomen.

Local for local
Het project legt de nadruk op de local for local aanpak. De twee locaties worden duurzame ondernemingen die groenten voor de lokale markt produceren. Eén locatie in Bury St. Edmunds zal Place Farm gaan heten. Dit wordt een kas van 12,7 hectare en Abbey View Produce, een Brits teeltbedrijf, zal gebruik maken van deze faciliteit.

De andere locatie in Norwich zal Crown Point gaan heten, en die zal worden verdeeld in twee kassen van 7 en 9 hectare. Deze faciliteit zal worden gebruikt door Nederlandse telers. Eenmaal voltooid zullen deze kassen 10% van de jaarlijkse consumptie van lokaal geproduceerde tomaten en paprika’s kunnen leveren aan de Britse markt.

Duurzaamheid
Een van de belangrijkste redenen voor dit project was het streven naar duurzaamheid. De algehele opdrachtgever van het project, Low Carbon Farming Ltd., is een projectontwikkelingsbedrijf dat zich richt op het verkleinen van de CO2-voetafdruk.

Water/water-warmtepomp
De primaire producent van de energie die in de kas wordt gebruikt, zullen dus de water/water-warmtepompen zijn die gekoppeld zijn aan het nabijgelegen afvalwaterproject.